Paralel Robotlarda Konumlama Hassasiyeti Çalıştayı

Endüstriyel Uygulamalarda Kullanılan Yüksek İvmeli Çalışan Paralel Robotların Konumlama Hassasiyetinin Artırılmasına Yönelik Yöntemler Çalıştayı

20-21 Kasım 2019, Ankara

Çalıştayın amacı endüstriyel uygulamalarda sıklıkla kullanılan paralel robotların konumlama hassasiyetlerini artırmak amacı ile geliştirilen yapısal ve denetsel yöntemler konusunda uzman kişilerin bilgilerinin endüstri ve üniversitedeki makina mühendislerine aktarılmasıdır.

DÜZENLEYEN ve DESTEKLEYEN KURULUŞLAR

Çalıştay, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Makina Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makina Mühendisliği Bölümü ve Makina Teorisi Derneği (MakTeD) tarafından düzenlenmekte olup  116M272 nolu proje kapsamında TÜBİTAK tarafından finanse edilmektedir.

ORGANİZASYON KOMİTESİ

Doç. Dr. Gökhan Kiper (İYTE) (Eş-Yürütücü) – gokhankiper@iyte.edu.tr

Doç. Dr. Can Dede (İYTE) (Eş-Yürütücü) – candede@iyte.edu.tr

Prof. Dr. Eres Söylemez (ODTÜ) (Eş-Yürütücü) – eres@metu.edu.tr

Doç. Dr. Ulaş Yaman (ODTÜ)

Dr. Emre Uzunoğlu (İYTE)

Ar. Gör. Merve Özkahya (İYTE)

Ar. Gör. İbrahimcan Görgülü  (İYTE)

Ar. Gör. Erkan Paksoy (İYTE)

EĞİTMENLER

Prof. Dr. Kemal Özgören (ODTÜ)

Prof. Dr. Ashitava Ghosal (IISc Bangalore)

Prof. Dr. Juan C. Jauregui Correa  (Autonomous Uni. of Queretaro)

Doç. Dr. Can Dede (İYTE)

Doç. Dr. Gökhan Kiper (İYTE)

Dr. Emre Uzunoğlu (İYTE)

Ar. Gör. İbrahimcan Görgülü (İYTE)

ÇALIŞTAY KONULARI

• Paralel robotlar ve endüstriyel uygulamaları
  • Örnek uygulama: 3-UPU ve 3-RPS paralel manipülatörler ile güneş takibi
  • A case study: Düzlemsel lazer kesme makinası
  • Mekanik tasarım
  • Dengeleme
  • Direngenlik modeli
  • Denetleyici tasarımı
  • Katılımcıların problemlerinin tartışılması

ÇALIŞTAY YERİ ve KONAKLAMA

Çalıştay ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirilecektir. İsteyen katılımcılara ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi‘nde konaklama imkanı sağlanacaktır. Konaklama ücreti katılımcılara aittir. Yaşam merkezinden Makina Mühendisliği Bölümüne ulaşım sağlanacaktır.

KAYIT

Çalıştaya katılım ücretsizdir. Çalıştaydaki eğitimler haricinde 21 Kasım’da akşam yemeği organize eilecektir. Kayıt için 31 Ekim 2019 tarihine kadar gokhankiper@iyte.edu.tr e-posta gönderiniz. Yaşam Merkezi’nde konaklamak istiyorsanız lütfen e-postanızda belirtiniz.